Tym razem majówka nie sprzyja dalekim podróżom.
Jak zatem dobrze i kreatywnie spędzić długi weekend majowy?
Proponujemy:






Dodatkowo, majówka bez grillowania, to jak lato bez słońca




Wykorzystaj ten czas na pełen chill & grill!

MAŚLANA BUŁA Z RUSZTU
- Szarpana wołowina, piklowane warzywa, czerwona cebula, klasyczny colesław, sos BBQ
- Grillowana kiełbasa, salsa z małosolnego ogórka, duszona i prażona cebulka, musztarda, ketchup
- Grillowane warzywa w stylu TEX MEX, domowe gacamole, domowe pikle, nachosy, vege majo (Vege)
FRYTY NA WYPASIE KOREAN FRIES
- Dobrze wysmażone frytki podane z szarpaną wołowiną, marynowanymi warzywami, prażoną cebulką, dymką, sosem BBQ i gęstą śmietaną
- Dobrze wysmażone frytki podane z chili con verduras, guacamole, piklowanym jalapeno, czerwoną cebulą, świeżą kolendrą oraz vege majo (Vege)
ZUPA
- Klasyczny chłodnik litewski z wiejskim jajkiem i siekaną zieleniną
- Krem z dyni piżmowej aromatyzowany zielonym curry i mlekiem kokosowym
DANIE GŁÓWNE
- Rozpływające się żeberka wieprzowe, marynowane w ziołach ogrodowych otulone sos BBQ
- Kurczak zagrodowy marynowany w cytrusach, miodzie i rozmarynie podany z salsą verde
- Swojska kiełbasa z lokalnej masarni podana z pieczywem, ogórkiem małosolnym, musztardą i ketchupem
- Bakłażan faszerowany serem mozarella i pomidorami podany z liśćmi rukoli i domowym Pesto
- Pajda wiejskiego chleba opieczonego na grillu podana z domowym smalczykiem i ogórkiem małosolnym
DODATKI
- Ziemniak grillowy z domowymi tzatzikami
- Klasyczna surówka colesław
- Warzywa grillowane
- Ogórki małosolne
- Liście sałat sezonowych z domowym dresingiem
- Frytki
DESER
- Nasz przepyszny jabłecznik