Смотреть галерею

Kolacja wigilijna

KOLACJA W FORMIE SERWOWANEJ
 

Propozycja I

Blin gryczany, wędzony łosoś, twarożek garwoliński, sos miodowo musztardowy
Krem z grzybów leśnych, chrupiąca ciecierzyca, wiejskie masło, oliwa pietruszkowa
Filet z sandacza, risotto z szyjkami rakowymi, pieczona brukselka, marynowana dynia
Sernik z białej czekolady owoce leśne, przyprawy korzenne

Propozycja II

Grzyby leśne zapieczone z w cieście filo,  selekcja sałat sezonowych
Krem chrzanowy z jabłkiem, ziołowy naleśnik z wędzonym łososiem
Polędwica z dorsza,  pieczona marchew, skorzonera, jarmuż, soczewica beluga
Śliwki w czerwonym winie, aromatyczna kruszonka, lody czekoladowe

 


KOLACJA W FORMIE BUFETU

Propozycja I

Dania ciepłe

Postna kwaśnica, warzywa korzeniowe, kminek
Filet z suma zapieczony z grzybami, tymianek, słodka śmietana
Roladki z soli, smażone pomidory, oliwki, kapary
Naleśniki z łososiem, szpinak zimowy, sos cytrynowy
Kalafior, brokuł, marchew, masło ziołowe
Świąteczna kasza gryczana, piklowana warzywa, ser wędzony
Zapiekanka ziemniaczana z brukselką, dynia, jarmuż

Przekąski zimne

Marynowane tuszki śledziowe, wędzona śliwka, piklowana dynia
Filet z dorsza, warzywa w sosie pomidorowym, kolendra
Galareta rybna, piklowane warzywa, grillowana cytryna
Rolada z pstrąga, grzybki w zalewie, zioła ogrodowe
Sałatka ziemniaczana, korniszon, sos jogurtowy
Ser camembert, gruszka w migdałach, żurawina selekcja sałat
Wybór sałat sezonowych
Wybór domowych marynat
Pieczywo lokalne, masło śmietankowe

Desery

Kosze owoców sezonowe
Kompot z suszonych owoców
Wybór ciast świątecznych

Napoje

Wybór herbat, kawa
Woda mineralna

 

Propozycja II

Dania ciepłe

Krem z dyni, mleko kokosowe, pestki dyni, chili
Filet z dorsza, marynowane buraki, owoce leśne, imbir
Pstrąg potokowy, migdały, pieczarki, koper, masło cytrynowe
Pierogi z kaszą gryczaną i wędzonym serem
Warzywa pieczone, świeże zioła
Makron, grzyby w śmietanie, ser dojrzewający
Ziemniak z patelni, cebula, świeże zioła

Przekąski zimne

Wybór marynowanych śledź bałtyckich
Opiekany sandacz marynowany w biały winie, warzywa w gorczycy
Pasztet z karpia, marynowane bakalie, sos po tatarsku
Faszerowane jaja  aromatycznymi  pastami rybnymi
Klasyczna sałatka jarzynowa, domowy majonez
Pieczony burak, ser kozi, pomarańcza, orzech włoski
Wybór sałat sezonowych
Wybór domowych marynat
Pieczywo lokalne, masło śmietankowe

Desery

Kosze owoców sezonowe
Kompot z suszonych owoców
Wybór ciast świątecznych

Napoje

Wybór herbat, kawa
Woda mineralna

 

Этот веб-сайт использует куки.

По его просмотр вы принимаете наши Cookies политики, в соответствии с настройками браузера.

ОК, закройте