Zobacz galerię

Dania gorące

I DANIE GORĄCE - ZUPA

(serwis w wazach, 2 pozycje do wyboru)

  • Rosół z wiejskiej kury, domowy makaron, warzywa ogrodowe
  • Flaczki tradycyjne
  • Krem z białych warzyw, ziołowe grzanki
  • Krem pomidorowy, wiejska śmietana, bazylia
  • Zupa grzybowa, warzywa korzeniowe, kasza pęczak

 

II DANIE GORĄCE

(serwis na półmiskach, 2 pozycje do wyboru)

  • Medaliony drobiowe, suszony pomidor, świeże zioła, ser bursztyn
  • Grillowana pierś z indyka, klasyczne ratatouille, zioła prowansalskie
  • Szaszłyk z udka drobiowego, wiejski boczek, kolorowe warzywa
  • Rolada drobiowa, ser feta, morele, duszony szpinak
  • Eskalopki wieprzowe, szynka włoska, szałwia, sos Marsala
  • Steki z karczku wieprzowego, pieczarki, krem balsamiczny
  • Polędwiczka wieprzowa, grzyby leśne, śmietana
  • Pieczeń wieprzowa, karmelizowane marchewki, sos pieprzowy
 
DODATKI DO DAŃ

(serwis na półmiskach, 2 pozycje do wyboru)

  • Ziemniaki z wody, masło wiejskie, świeży koperek
  • Ziemniaki pieczone, oliwa smakowa, wędzona papryka, cząber
  • Ziemniaczki sycylijskie, oliwki, kapary, pomidorki cherry, świeże zioła
  • Puree ziemniaczane, masło, świeży koper
  • Domowe kopytka, masło śmietankowe
  • Ryż jaśminowy
  • Ryż smażony z warzywami
  • Kasza kuskus, świeże zioła
  • Kasza pęczak, warzywa, ser bursztyn
DODATKI DO DAŃ

(serwis na półmiskach, 3 pozycje do wyboru)

  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Surówka z marchwi
  • Sałata z śmietaną, rzodkiewką i szczypiorem
  • Liście sałat sezonowych, domowy winegret
  • Pieczone buraczki, żurawina, miód
  • Gotowane warzywa korzeniowe, masło czosnkowe, świeże zioła

 

III DANIE GORĄCE

(jedna z opcji do wyboru)

 

I OPCJA - Deska szlachecka (płóonące danie serwowane przez kucharzy w sali)
  • Prosię pieczone w całości, żeberka w miodowej glazurze, golonki bez kości, szynka gotowana, schab pieczony, soczysta karkówka, kasza gryczana, opiekane ziemniaki, ogórek z beczki, kapusta zasmażana, sos chrzanowy, domowe pikle
II OPCJA - Dania gorące w bufecie
  • Krem z buraczka, wędzony łosoś, śmietana chrzanowa, olej koprowy
  • Grillowana pierś drobiowa, smażone pomidory, oliwki, rukola
  • Bitki wieprzowe, warzywa ogrodowe, śmietana, rozmaryn
  • Mix pierogów: ruskie, z mięsem, z soczewicą i szpinakiem
  • Opiekane ziemniaki, świeże zioła
  • Makaron, borowiki w śmietanie, ser dojrzewający, natka pietruszki 
  • Kolorowy bufet sałatkowy
III OPCJA - Dania gorące, serwis na półmiskach (2 pozycje do wyboru)
  • Pulpety drobiowe, pikantna caponata, świeża bazylia
  • Pierś drobiowa zapieczona z serem i brzoskwinią
  • Pieczeń z indyka, sos wiśniowy
  • Tradycyjnym kotlet schabowy
  • Rolada z karczku wieprzowego z farszem polskim
  • Gulasz wieprzowy, warzywa korzeniowe, czerwone wino

 

DODATKI DO DAŃ

(serwis na półmiskach, 2 pozycje do wyboru)

  • Talarki ziemniaczane, posypka ziołowa
  • Zapiekanka ziemniaczana, ser żółty
  • Ziemniaki faszerowane, zielony groszek, piklowana papryka
  • Soczewica, warzywa, masło ziołowe
  • Ryż dziki na sypko, masło, koper
  • Kluseczki maślane, zioła ogrodowe
DODATKI DO DAŃ

(serwis na półmiskach, 3 pozycje do wyboru)

  • Surówka z pora i kukurydzy
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Surówka z ogórka, czerwona cebula, koper
  • Bukiet  warzywa sezonowych
  • Marchew z groszkiem oprószana
  • Zasmażane buraczki

 

IV DANIE GORĄCE

(1 pozycja do wyboru)

  • Rubinowy barszczyk, pasztecik francuski
  • Wiejski żur, biała kiełbasa, jajeczko
  • Pikantna zupa tajska z kurczakiem
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij